Termékek

Értékesítés, Szervíz, Szaktanácsadás - minden ami irodatechnika

Plotter, LFP nyomtatók

A plotter nyomtató nagyméretű műszaki rajzok készítésére alkalmas nyomtató, fő jellemzője, hogy úgynevezett tollal működik és nem tintapatronnal.

A plotter nyomtatók csak egyszínű fekete nyomtatásra alkalmasak. Speciális fajtájuk a vágóplotterek – amikkel mint a nevük is mutatja – nyomtatni nem, csak kivágni lehet a grafikai alakzatokat (Pl.: autó, kirakat feliratozásnál).

Sok esetben a nagyméretű nyomtatásra alkalmas tintasugaras nyomtatókat is plotternek nevezik. Szakmai körökben azonban egyre elterjedtebb az LFP (Large Format Printer), azaz nagyformátumú nyomtató kifejezés, amit a Canon vezetett be.

A Canon nagyformátumú nyomtatói két csoportot céloznak meg. Ez alapján az LFP-k is két csoportba sorolhatók:

  1. Tervezési (CAD) és Térinformatikai (GIS) célokra szánt nagyformátumú nyomtató
  2. Grafikai, Fotózási célra szánt nagyformátumú nyomtató

Alapvető különbség a két nyomtató típus között a tintapatronok számában van. A tervezési célra szánt LFP-k 6 tintapatronnal (ezek közül 3 fekete), míg a grafikai célra szánt LFP-k akár 12 tintapatronnal is dolgoznak.

Nagyformátumú nyomtató vásárlásánál elsődleges szempont, hogy milyen célra szeretnénk használni nyomtatónkat (Tervezési / Grafikai). Következő szempont pedig, hogy milyen szélességű nyomtatásra lesz szükségünk.

A Canon mérnöki nagyformátumú nyomtatói jelenleg nyolc típust foglalnak magukba, amelyek az A1-es verzióktól (iPF605, iPF650 és iPF655) a A0-as sorozaton át (iPF710, iPF750 és iPF755) egészen a 112 cm-ig (iPF810 és iPF820) terjednek.

A Canon grafikai nagyformátumú nyomtatói jelenleg kilenc típust foglalnak magukba, amelyek az A2-es (iPF5100 és LP17) verzióktól, az A2-es (6100, 6000S és 6200) és a 112 cm-es (iPF8100 és iPF8000S) verziókon át egészen a 152 cm-es (iPF9100 és iPF9000S) termékvonalig terjednek.

Fontos tényező még az ár/érték arány. A Canon nagyformátumú nyomtatóinak ára a technológia fejlődésével folyamatosan csökkent.

A Canon rengeteg, igen hasznos szoftvert ad nagyformátumú nyomtatóihoz, rengeteg hasznos funkciót biztosítva ezzel vásárlói részére. Nyomtatói kategóriájuk leggyorsabbjai is.  A Canon új nyomtatóihoz teljes értékű induló tintapatront ad.

Folyamatos akcióinkkal igyekszünk mind szélesebb körben elérhetővé tenni, a Canon teljes nagyformátumú nyomtató portfolióját.

Rendszeres akció közé tartozik az:

  • ajándék teljes szett tintapatron (az indulón kívül),
  • ajándék nyomtatóállvány,
  • ajándék szoftverek,
  • használt gép beszámítási lehetőség.

Aktuális akcióinkról hírlevelünkből értesülhet rendszeresen.

A Canon nagyformátumú nyomtatóihoz több mint száz fajta média választható a pausz papírtól, a fólián át egészen a vászonig. A legmegfelelőbb nyomathordozó kiválasztásában és beszerzésében készséggel állunk ügyfeleink rendelkezésére. Ez azért fontos, mivel a nyomtatás költségét (pl.: a nyomat elkészítéséhez felhasznált tinta mennyiségét) és a nyomtató alkatrészeinek élettartamát (pl.: nyomtató fej(ek)) nagyban befolyásolja a papír minősége.

Minden nyomtató 1 év garanciával kerül értékesítésre. A vásárlást követő 120 napon belül további 1 vagy 2 év garancia vásárolható. Értékesítés után szakembereink a vásárló telephelyére szállítják a nyomtatót, üzembe is helyezik azt és betanítják a kezelőszemélyzetet. Ezekért a szolgáltatásokért természetesen külön díjat NEM számolunk fel.


Hasznos volt a cikk? Ossza meg másokkal is!