Termékek

Értékesítés, Szervíz, Szaktanácsadás - minden ami irodatechnika

Fénymásolók

A fénymásoló alapjában véve egy sokszorosító eszköz. Napjainkban már az irodák, intézmények elengedhetetlen berendezése, mely a sokszorosításon túl több más hasznos funkcióval is rendelkezik.

Egy fénymásoló képes hálózati és kétoldalas nyomtatásra (A3-as méretben is), fax, E-mail, E-Fax küldésére fogadására, hálózati scannelésre, intelligens küldésre (a scannelt dokumentumot a hálózat egy adott helyére képes küldeni, adott webhelyre képes feltölteni…stb), kódolni lehet a használatot, így csak az arra jogosultak használhatják a berendezést és azok is csak a számukra engedélyezett funkciókat.

Ezeken túl egy fénymásoló számos, úgynevezett befejező funkcióval is bővíthető. Ezen funkciók segítségével a felhasználó akár prospektusokat is készíthet (tűzéssel, ragasztással, hajtogatással). A kiegészítők használatával a lényegi munkára koncentrálva értékes időt és pénzt takaríthat meg.

Fénymásoló vásárlásánál több szempontot is figyelembe kell venni a legmegfelelőbb berendezés kiválasztásához. A felhasználói igények pontos felmérése és a megfelelő másoló kiválasztása fontos az ügyfél elégedettségének szempontjából. Vásárláskor érdemes szakember tanácsát kérni.

Legfontosabb szempont fénymásoló vásárláskor az átlagos havi másolt/nyomtatott lapok száma. Vagyis egy hónapban hozzávetőlegesen mennyit fogjuk használni berendezésünket. Ezek után el kell dönteni, hogy a berendezést a másoláson kívül milyen más funkciókra szeretnénk használni. Pl.: hálózati nyomtatás, faxolás, E-mail küldés, Z hajtogatás, lyukasztás.

Fénymásoló vásárlásakor nem szabad, hogy az ár legyen az elsődleges szempont. Ugyanis egy olcsóbb berendezés választása esetén, ha rosszul lettek felmérve az igények, hosszútávon összességében akár több tízszeresébe is kerülhet, mint egy valamivel drágább berendezés. Ez leginkább a színes másolóknál jelentkezik. Napjainkban a színes másolás költsége köszönhetően az új technológiáknak már-már a tíz evvel ezelőtti fekete-fehér másolási költségek szintje körül mozog.

A dokumentumok elképzelésekről tájékoztatnak, formálissá teszik a szerződéseket, inspirálják a munkaerőt, és az ügyfelek első pillantásra megállapíthatják róluk, hogy egy adott szervezet mitől kiemelkedő. Ezért elvárás, hogy adott szervezeten belül a dokumentumokat meg lehessen osztani, illetve gyorsan és hatékonyan közzé lehessen tenni. Egy tanulmány szerint átlagosan heti 4 órát töltünk információkereséssel.

A másolástechnikában mindig is élen jártak a Canon berendezései. Mind technikai megoldásaikban, mind alapfelszereltségükben, tudásszintjükben.

Fénymásoló beszerzésénél több lehetőséggel is állunk kedves partnereink rendelkezésére:

  • Ilyen a lízing. Ebben a formában az ügyfél, meghatározott futamidővel és törlesztő részletekkel fizeti a berendezést. A másológép csak a futamidő lejártával kerül a tulajdonába, így az addigi részletek költségként és nem beruházásként elszámolhatók.
  • Egy másik lehetőség a bérlet. Ebben az esetben az ügyfél lényegében nyomatot vesz. A kiválasztott fénymásoló a Lö-Mix Kft. tulajdonában marad és csak a ténylegesen kinyomtatott nyomatok után fizet (a díj magában foglalja a használat során felmerülő összes költséget és a felhasznált kellékanyagok árát is, a papír kivételével). Költségként elszámolható a bérleti díj.

Minden értékesített fénymásoló ára tartalmazza a kiszállítást, a beüzemelést, és a kezelőszemélyzet betanítását.

Fontos, hogy irodatechnikai berendezéseknél mindig csak eredeti kellékanyagot használjunk. Rövidtávon olcsóbba kerül az után gyártott kellékek használata, hosszútávon viszont sokkal többe kerül, mint az eredeti. A berendezés kopó alkatrészeinek élettartama jelentősen lerövidül, így gyakrabban kell őket cserélni, a nem megfelelő kellékek rontják a nyomat minőségét és több is fogy belőlük.

Cégünk berendezés értékesítés előtt, mindig ingyenes helyszíni tanácsadással és igényfelméréssel igyekszik az ügyfélnek a lehető legjobb megoldást megtalálni. Javasolni berendezéseket, kiegészítőket, vagy éppenséggel lebeszélni az ügyfelet felesleges dolgokról.


Hasznos volt a cikk? Ossza meg másokkal is!